Home > ITI

International Team for Implantology


De Belgische sectie van het International Team for Implantology (ITI) heeft zich ten doel gesteld om de expertise, kennis en vaardigheden van u en uw vakgenoten te bundelen en te verspreiden. Hierbij combineren we nieuwe inzichten beproefd in de wetenschap met ervaringen uit de praktijk.


Belgische ITI-sectie
De Belgische leden bestaan uit ambitieuze vakgenoten, die het belangrijk vinden om alert te blijven op ontwikkelingen en nieuwe inzichten in het brede vakgebied orale implantologie. Die graag in contact komen en blijven met vakgenoten. De leden zijn divers en vertegenwoordigen diverse niches binnen het vak: chirurgisch specialisten, zowel in implantologie als in weefselregeneratie, prothetisch specialisten, ook in de digitalisering van de tandheelkunde, wetenschappers, ondernemers. Samen zorgen ze voor een actieve discussie en kruisbestuiving tijdens de bijeenkomsten die het ITI organiseert. De Belgische sectie kent een eigen bestuur:
Voor ons Education Program 2021 BeLux betekent dit dat we steunen op fundamenteel en praktijkgericht onderzoek, een duidelijke basisvisie en op ervaren referenten. Een programma waarin u kennis kunt delen en opdoen in een groeiend aanbod van cursussen, thema-avonden, studieclubs of zelfs in een mentorschap. Alle nationale en internationale events vindt u op de website van het ITI www.iti.org. De lokale activiteiten staan op het ITI Net of www.iti.org/belgium.
En vindt u op deze website onder cursusaanbod. Deze zijn dan gemerkt met het ITI logo.

Neemt u beslist de tijd om het programma grondig te bekijken en uw nascholingsactiviteiten te plannen.

ITI Education Weeks
ITI Education Weeks offer high quality continuing education courses in implant dentistry aligned to the ITI philosophy of evidence-based treatment approaches. They give practitioners the opportunity to advance their knowledge and skills in implant-related treatment. Participants will benefit from:
  • Lecture and discussion sessions
  • Participation in treatment planning
  • Surgical and prosthetic hands-on sessions
  • Live surgical and prosthetic sessions
  • University-based continuing education (CE) credits
Do you want to fine-tune your implant dentistry skills? Sign up for our ITI Education Week: https://www.iti.org/ITI-Education-Week.


Regionale ITI Study Clubs


De regionale ITI Study Clubs organiseren drie tot vier maal per jaar een bijeenkomst. ITI leden worden hier automatisch voor uitgenodigd. Niet-leden zijn van harte welkom om eenmalige als introducé een ITI-studieclub bij te wonen.
De bijeenkomsten zijn zeer interactief met als doel leren van én met elkaar om de orale implantologie op een hoger plan te tillen. Afwisselend worden diverse thema’s besproken, er bestaat de mogelijkheid om zelf onderwerpen en casussen in te brengen en ervaringen uit te wisselen. Ook kunnen gastsprekers worden uitgenodigd. Een ITI-studieclub leeft van de actieve bijdragen van haar leden.
Naast ingebrachte thema’s en gerichte literatuur wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van uitgaven van het ITI, zoals de ITI Treatment Guide, SAC-classificatie en ITI Consensus Statements (JOMI). De toegankelijkheid en praktische waarde van deze boekwerken neemt toe door het gebruik tijdens de ITI-studieclubs.
Bent u geen lid van het ITI en wilt u meer weten over de studieclubs of een keer deelnemen aan een bijeenkomst, mailt u dan naar education.be@straumann.com of kijk op de website van het ITI